Doniran uređaj za određivanje kvalitete goriva

Bez autora
Jul 22 2012

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je danas u sjedištu Vlade u Sarajevu delegaciju Nestro Optima Grupe na čelu sa direktorom Aleksandrom Djakonovim i ruske kompanije Zarubežnjeft koju je predvodio Aleksandar Kožurin, zamjenik direktora. Tom prilikom Djakonov je direktoru Federalne uprave za inspekcijske poslove Ibrahimu Tirku predao donaciju - portabl spektometar za detaljne analize benzinskih i dizel goriva. Ovaj uređaj američke proizvodnje u kratkom vremenu određuje čak 40 parametara kvaliteta goriva, kao što su gustina, sadržaj benzena i ukupnih aromata, sadržaj oksigenata, oktanski broj i drugo, a vrijednost mu je 132.266,92 KM. Prilikom susreta gosti su izrazili želju i ambiciju da svojim proizvodima pokriju cijelo bosanskohercegovačko tržište, te da se uključe u istraživanje nafte na području cijele zemlje.

Doniran uređaj za određivanje kvalitete gorivaPremijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je danas u sjedištu Vlade u Sarajevu delegaciju Nestro Optima Grupe na čelu sa direktorom Aleksandrom Djakonovim i ruske kompanije Zarubežnjeft koju je predvodio Aleksandar Kožurin, zamjenik direktora.

Tom prilikom Djakonov je direktoru Federalne uprave za inspekcijske poslove Ibrahimu Tirku predao donaciju - portabl spektometar za detaljne analize benzinskih i dizel goriva.

Ovaj uređaj američke proizvodnje u kratkom vremenu određuje čak 40 parametara kvaliteta goriva, kao što su gustina, sadržaj benzena i ukupnih aromata, sadržaj oksigenata, oktanski broj i drugo, a vrijednost mu je 132.266,92 KM.

Prilikom susreta gosti su izrazili želju i ambiciju da svojim proizvodima pokriju cijelo bosanskohercegovačko tržište, te da se uključe u istraživanje nafte na području cijele zemlje.

Premijer Nikšić je iskazao spremnost i otvorenost za saradnju za sve, rekavši pritom da niko neće biti favoriziran.

Izraženo je i uvjerenje da će donošenje nove zakonske regulative u istraživanju i prometu nafte i naftnih derivata umnogome poboljšati prilike na tržištu, a predstavnici ovih kompanija pozvani da se uključe sa svojim primjedbama i sugestijama, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik